Modele de lux

Archive

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Bloodhound masina cu care se doreste doborarea recordului mondial la viteza

In momentul de față recordul mondial la viteză, omologat de cartea recordurilor este de 1228 km/h şi este deţinut de Thrust SSC, o echipă britanică gestionată de managerul proiectului Bloodhound SSC, Richard Noble, şi condusă de Andy Green.
Insă se dorește ca acest record să fie bătut anul viitor, acest lucru putând fi posibil să se facă de o maşina supersonică de 135.000 de cai putere, care poate atinge 1.600 de km.

Cea mai rapida masina din lume

Această mașina a fost proiectată în secret pe parcursul a șapte ani, Bloodhound dispunând  de trei centrale de forţă, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO şi un motor de maşină de curse Jaguar de 750 bhp, care acţionează pompa oxidantului rachetei.
Cea mai rapida masina din lume
Acestea generează împreună echivalentul a 135.000 CP, egal cu 180 maşini F1. Roțile sunt cele mai rapide din lume, construite dintr-un aluminiu solid.  

Bloodhound, maşina supersonică, este asamblată în Bristol şi urmează să „zboare" în deşert în vara lui 2016. Ea urmează în prezent teste de rulare de până la 321 km/h la Aerohub, Newquay, pentru ca mai apoi echipa de proiectanţi să înceapă testarea de mare viteză - 1.287 km/h.


După spusele unui oficial se pare că s-au cheltuit peste 1,5 milioane de lire sterline pentru a obține această formă care să-i permită vehiculului să rămână la sol.


Share

Post A Comment:

1 comments:

  1. 1600 km/ora???? si 135.000 CP??? Interesant rau. o sa caut filmare sa o vad la treaba

    RăspundețiȘtergere