Modele de lux

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Ferrari 458 Italia test de viteza pe Transfagarasan

Una din atracțiile turistice ale României care face ca o mulțime de turiști să viziteze plaiurile mioritice este Transfăgărășanul. Pe lângă peisajele minunate, turiștii străini sunt atrași și de complexitatea traseului auto, Transfăgărășanul fiind unul din cele mai periculoase trasee auto de pe glob. Insă iată că sunt și șoferi care nu au frică de inălțimi și care au condus pe porțiuni din acest drum cu mașini de viteză.




Astfel pe porţiunea din Transfăgărăşan cuprinsă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac s-a razboit cu timpul unul din ultimile modele de Ferrari. Pentru a parcurge distanța dintre cele două localități Ferrari-ul a avut nevoie de 9 minute şi 13 secunde.
Ferrari 458 Italia pe Transfagarasan
Autoturismul Ferrari 458 Italia îi aparţine lui Fabio Barone, preşedintele celui mai mare club al proprietarilor de Ferrari din Italia. Deși nu este pilot profesionist, Fabio Barone a reuşit să scoată un timp foarte bun pe porţiunea cu serpentine dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Cei 13 kilometri de drum şerpuit au fost parcurşi în 9 minute şi 13 secunde. „Drumul este incredibil. Credeam că o să terminăm cursa în 12 minute jumătate dar am mers într-adevăr foarte bine. Asfaltul a fost minunat şi am avut şi un copilot şi a mers totul la superlativ”, s spus Fabio Barone la finalul cursei. Autoturismul a fost modificat Maşina cu care a fost atinsă performanţa a fost modificată de către specialişti pentru a putea obţine cel mai bun rezultat pe Transfăgărăşan.
Plecare Ferrari 458 Italia pe Transfagarasan
„Maşina a fost pregătită pentru acest drum, s-au schimbat componente pentru a o face mai uşoară. Pentru că drumul în sine nu e un drum de circuit, am modificat geometria suspensiilor. Un computer de bord sofisticat are grija de asta, motorul este cel original de pe 458 Italia dar electronica a fost modificată si puterea motorului crescută de la 570 de cai putere la 630 de cai putere”, a explicat mecanicul Giuliano Sabelgo.
Pentru a parcurge traseul fără evenimente rutiere nedorite, traficul pe Transfăgărăşan a fost închis timp de 4 ore, zona fiind asigurată de mai multe echipaje ale poliţiei rutiere. Marea majoritate a turiștilor şi-au lăsat maşinile la Bâlea Cascadă şi au făcut coadă la telecabină, pentru a putea urca la Bâlea Lac să vadă cursa.
Share

Post A Comment:

0 comments: