Modele de lux

Archive

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Scaunele incalzite ale masinilor afecteaza fertilitate barbatilor

O opțiune a mașinilor care face să crească confortul în habitaclu este încălzirea în scaune. Insă șoferii ar trebui să știe că această opțiune atât de plăcută poate avea un revers dureros pentru unii dintre cei care au optat pentru acest lucru la cumpărarea mașinii, pentru că scaunele de mașină prevazute cu incălzire au un efect dăunător asupra calității spermei barbatului și, implicit, asupra fertilității sale. Conform unui studiu german, scaunele incălzite ar putea dăuna grav fertilității bărbaților prin faptul că scrotul este încălzit peste limita la care testiculele ar putea produce spermă. Cercetătorii germani au arătat că 90 de minute pe un scaun de mașină încălzit, timp de mai multe zile, pot avea efecte majore asupra masculinității sexului tare.

Incalzirea scaunelor dauneaza fertilitatii soferilor

"Calitatea spermei este strâns legată de temperatura de la nivelul organelor genitale în cazul bărbatului", au explicat cercetătorii.

Ei au testat 30 de voluntari care au trebuit să petreacă 90 de minute pe un scaun de mașină încălzit. Studiul germanilor, efectuat pe 30 de subiecți, a arătat că temperatura la nivelul scrotului bărbaților care au stat o oră pe scaune încălzite ajunge la 37.3 grade Celsius, scaunele normale ducând la o creștere de până la doar 36.7 grade Celsius. Maximul a fost atins de un pacient a cărui temperatură la nivelul organelor de repreducere a ajuns la 39.7 grade Celsius. Specialiștii in medicină susțin că temperatura ideală pentru producerea spermei este de 35.5 grade celsius, cu puțin sub temperatura corpului.
Totuși, cercetatorii susțin că incălzirea în scaune daunează doar celor care recurg foarte des la această metodă de ridicare a nivelului de confort. "Scaunele incălzite devin o mare problemă doar atunci când cei in cauză stau în mașină pe perioade foarte lungi cu încălzirea în scaune pornită. Insă cei care au probleme de fertilitate ar trebui să isi pună problema asta înainte de a merge la medic", susține profesorul Michael Chapman, medic endocrinolog în Sydney.
Share

Post A Comment:

0 comments: