Modele de lux

Archive

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Cum ne protejam masina cand e canicula

Odată cu venirea verii apar și zilele caniculare, de pe urma cărora suferă nu doar oamenii ci și mașinile. Este indicat ca în zilele calduroase să vă protejați mașina de soarele puternic şi căldura de afară pentru că acestea pot produce daune maşinii și pot crea stări de disconfort.

Iată în continuare câteva sfaturi pentru a vă proteja mașina de caniculă




 
1. Folosiți lichid de parbriz antiinsecte. Lichidul de parbriz pentru sezonul cald, spre deosebire de lichidul folosit iarna, ajută la curăţarea reziduurilor insectelor, grăsimilor şi a altor impurităţi. Plus că în compoziţia soluţiilor de parbriz de calitate superioară se află şi substanţe care ajută la menţinerea flexibilităţii lamelelor ştergătoarelor de parbriz.

2. Verificați instalaţia de aer condiţionat!  Aceasta verificare este necesară pentru că de multe ori, se întâmplă ca instalaţia de aer condiţionat să rămână fără freon exact in momentele cele mai călduroase. De asemenea verificarea instalației poate detecta eventualele fisuri ale ei, acestea putand duce la o functionare necorespunzatoare si la consum mare de combustibil.

3. Pregătiți huse pentru scaune. Din pacate vara, pe lângă faptul că în maşină se adună mult praf, din cauza căldurii se transpiră foarte mult, astfel scaunele sunt murdarite foarte usor. Odată murdărită, tapiţeria maşinii se curăţă greu, iar această operaţiune costă destul de mult. De aceea este important sa folositi nişte huse pentru scaune, pe care le poţi spăla cât de des este necesar.

4. Cumpărați un parasolar.  Razele soarelui afectează plasticul de pe bord, volan, dar şi tapiţeria de pe scaune. Folosind un parasolar se reduce temperatura din maşină şi se previne deteriorarea interiorului autovehicului în urma acţiunii razelor de soare. Este indicat ca pentru sezonul cald să se folosească atât parasolarul, cât şi folia de geam autorizată.

5. Protejați vopseaua folosind ceară auto după fiecare spălare. Dacă cumva parcați mașina sub tei sau duzi este obligatoriu sa va protejați vopseaua, acest lucru se face spalând mașina mai des.
Folosiți după fiecare spălare o ceară auto de calitate. În cazul în care nu vă duceți des cu maşina la spălat, protejați vopseaua folosind o prelată. O altă soluţie ar fi colantarea capotei, a plafonului şi a portbagajului.

Cum ne protejam masina de canicula

6. Nu umpleți rezervorul până la refuz. Vara este recomandat să nu umplem rezevorul maşinii complet, din cauza temperaturilor ridicate putând exista riscul exploziei rezervorului, acest lucru datorandu-se vaporilor de combustibil sau a microfisurilor. Cele mai expuse sunt rezervoarele cu benzină.

7. Înlocuiți ştergătoarele defecte. Dacă nu funcţionează în bune condiţii, ştergătoarele de parbriz trebuie înlocuite cu unele noi. Ridică ştergătoarele şi priveşte cu atenţie lamelele. Dacă observi că sunt crăpate sau rupte, cumpără unele noi.

8. Mergeți la un service autorizat. Specialiştii recomandă, pentru un plus de siguranţă, ca, odată cu sosirea verii să facem o vizită la un service autorizat. Aici se vor verifica frânele, lichidele, filtrele, amortizoarele, instalaţia de aer condiţionat sau climă.

Share

Post A Comment:

0 comments: