Modele de lux

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Qoros GQ3 - masina chinezeasca care vrea sa cucereasca Europa



Iata ca expansiunea Chinei in Europa a ajuns si la piata auto. Astfel chinezii de la Chery isi lanseaza brandul global Qoros printr-un sedan compact care promite o mulţime de avantaje, printre care cinci stele EuroNCAP si tehnologie de top.

Esential GQ3 Numele este format din trei parţi: G va fi particula care desemneaza sedanurile Qoros, Q este particula care desemneaza marca iar 3 este clasa din care face parte masina: segmentul C.
Qoros, brandul global construit de compania chinezeasca Chery, isi va face debutul in Europa in martie 2013, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Primul sau model, sedanul compact GQ3, va fi in centrul standului la evenimentul care are loc anual in Elveţia si isi propune sa atace direct modele precum renault Fluence, Focus sedan, Astra sedan sau Chevrolet Cruze pentru a taia o cota de piaţa cât mai mare dintr-unul dintre cele mai disputate segmente in Europa rasariteana.


Noul Qoros GQ3 vine cu o linie de design care va reprezenta coloana vertebrala a tuturor modelelor viitoare ale marcii. Iar pentru a face faţa cererilor inalte ale clienţilor europeni, Qoros l-a angajat pe unul dintre cei mai respectaţi designeri auto europeni, Kurt Volker Hildebrand, cel care a desenat prima generaţie Mini dupa "reinventarea" din anii 2000 si a mai trecut pe la Mitsubishi, Audi, Volkswagen, Opel si Seat. Hildebrand a imaginat un model care pare ceva mai coerent decât ceea ce am primit din China pâna acum, sedanul GQ3 prezentându-se in faţa europenilor cu o alura de coupe, cu un ampatament lung subliniat de ornamente cromate si de linii laterale sculptate si cu o zona frontala complexa care prezinta o grila dominata de bagheta superioara din aluminiu si de blocurile optice cu forma neregulata. Qoros GQ3 vine cu lumini de zi de tip bagheta LED inclusa in designul blocurilor optice frontale, mai exact in zona superioara a acestora.


La interior, Qoros GQ3 beneficiaza de avantajul laţimii mari a modelului, una dintre cele mai generoase din segment: 1839 de milimetri. Spaţiul astfel obţinut este acoperit cu tehnologie si sisteme demne de o masina europeana a anului 2013. Astfel, Qoros GQ3 vine cu un ecran touchscreen cu diagonala de 8 inch si cu un sistem infotainment si conectivitate de inalt nivel. Dezvoltat in-house, software-ul de care vor beneficia viitorii clienţi ai modelului chinezesc reuseste sa adune in acelasi loc navigaţia, sistemul audio si conectivitatea de tip Cloud, accesul la acestea fiind facilitat de un touchscreen cu swipe, funcţie care pâna acum a fost disponibila exclusiv pe telefoanele mobile.

"Sistemul le da posibilitatea clienţilor sa-si programeze vizitele la service, ofera alerte automate la serviciile de urgenţa in caz de accident. Navigaţia vine cu cele mai bune informaţii legate de trafic din segment si le ofera celor din masina accesul la cautarea avansata a punctelor de interes.

Qoros nu ofera deocamdata nicio informaţie legata de motorizarile noului GQ3. Ştim insa ca acesta va fi construit in China, la o uzina care va fi deschisa in cursul anului viitor in Changshu. La construcţia modelului Qoros vor fi utilizate subansamble si know-how oferit de furnizori de top din domeniul auto, precum Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Microsoft sau Icconmobile. Dupa lansarea de la Geneva a sedanului GQ3, Qoros va plusa la fiecare sase luni cu un nou model. Dupa premiera mondiala de la Geneva, noul Qoros GQ3 va fi lansat in China in prima parte a anului viitor, primele masini care vor ajunge in Europa urmând sa poata fi comandate in toamna lui 2013.
Share

Post A Comment:

2 comments: