Modele de lux

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Skoda Octavia - generatia a treia

Modelul Octavia al celor de la Skoda a ajuns la cea de-a treia generatie si a crescut în dimensiuni, astfel, noua generatie a lui Octavia este încadrata între segmentul compact si segmentul mediu, încercand sa abordeze zona superioara a segmentului compact. Noua generatie a lui Octavia este cu pana la 102 kilograme mai usoara decat predecesoarea sa, în ciuda dimensiunilor crescute.
In raport cu a doua generatie, vorbim despre o lungime crescuta cu 90 milimetri si o latime crescuta cu 45 milimetri. Aceste modificari duc la cel mai lung interior din clasa compacta, cu cel mai bun spatiu pentru genunchi si pentru capul pasagerilor din spate din acest segment, alaturi de cel mai mare portbagaj - 590 de litri. Spatiul destinat capului pentru pasagerii din spate a crescut cu 8 milimetri, pe cand spatiul destinat coatelor pasagerilor din fata a crescut cu 39 de milimetri. În cazul pasagerilor din spate, spatiul destinat coatelor a crescut cu 29 de milimetri.
Din punct de vedere estetic, modelul aminteste de Volkswagen Jetta, de actuala generatie a lui Passat si de vechiul Audi A6, preluand trasaturi de design de la aceste modele, pe langa elementele pe care le împarte cu Rapid.
A treia generatie a lui Octavia va adopta platforma MQB a concernului Volkswagen, fiind al patrulea model al concernului care preia noua arhitectura. Noua platforma îi permite lui Octavia sa creasca în dimensiuni, mutare obligatorie odata cu aparitia lui Rapid, alaturi de disponibilitatea unei game de motorizari noi, preluata de la Golf. Cehii au confirmat deja debutul viitoarelor versiuni cu tractiune integrala, debutul versiunii RS si au anuntat emisiile de CO2 ale versiunii Greenline: 89 de grame pe kilometru.  Pe langa noile materiale si tehnologii, gama de elemente de siguranta care echipeaza noua generatie a lui Octavia include airbag pentru genunchii soferului, pana la noua airbag-uri la bord, sisteme de monitorizare a oboselii soferului, sistem de monitorizare a unghiului mort si functie de franare automata în cazul unui impact frontal iminent la o viteza mica.
O alta premiera pentru Octavia si pentru Skoda este reprezentata de sistemul Adaptive Cruise Assistant, denumirea cehilor pentru sistemul de cruise control adaptiv, care îi permite soferului sa regleze distanta pe care sa o pastreze sistemul fata de vehiculul din fata. Octavia va avea si un sistem de asistenta pentru faza lunga, care comuta automat între faza de drum si faza de întalnire. Pe langa acestea, lista de dotari a lui Octavia va include si elemente precum sistem de parcare asistata, precum si un sistem de recunoastere a semnelor de circulatie, integrat în pachetul de optiuni numit Traveller Assistant. În plus, Octavia va fi disponibila si cu KESSY, sistemul de acces si pornire fara cheie de la Skoda. O alta premiera în aceasta gama este disponibilitatea unei trape panoramic actionata electric, care poate sa gliseze sau sa fie înclinata.
Share

Post A Comment:

0 comments: