Navigation

The Beast - limuzina presedintelui Obama

 Una din cele mai sigure masini de pe glob este masina presedintelui american Barach Obama, o masina facuta special pentru a rezista la o multime de probleme care ar putea periclita securitatea celui mai important om de pe glob.
The Beast (asa cum e supranumita limuzina lui Obama) are un avion personal care o transporta impreuna cu o a doua limuzina si cu un Chevrolet Suburban blindat. Potrivit presei internationale, masina cântareste opt tone si, plus la toate, are si cauciucuri cu kevlar, material folosit pentru vestele antiglont.


Desi arata ca un Cadillac, masina nu este Cadillac. Este un Chevrolet Kodiak (pickup enorm, masina utilitara). Sasiul, motorul diesel si transmisia sunt toate de pe Kodiak. S-a ales un motor diesel pentru reducerea riscurilor de explozie. Benzina are putere calorica mai mare, adica e "mai"  exploziva.
Masina este perfect sigilata impotriva atacurilor chimice, in portbagaj avand rezerve de oxigen si de sange ce are grupa presedintelui.


"Cadillac-ul" presedintelui american are 6 metri si prinde 100 de km/h (limitat din motive de securitate). Masina consuma 11 litri/100 km. Obama are in spate toate gadget-urile si o linie de comunicatie directa cu Pentagonul. Limuzina prezidentiala este dotata si cu arme, camera infrarosu, tunuri cu gaze lacrimogene, sistem automat de extinctie pentru incendii si sânge de schimb pentru presedinte, in cazul accidentelor.
Caroseria este fabricata dintr-un aliaj din titan, otel si ceramica. Geamul din dreptul soferului este singurul care se deschide, fix 7.5 cm, pentru a plati taxele de drum sau pentru a discuta cu serviciile secrete. Grosimea usii este de 20 de cm si are greutatea uneia de Boeing 757. Soferul este antrenat de CIA. Proiectantii s-au gândit si la posibilitatea unei explozii, asa ca au blindat si rezervorul de benzina. Ultima dotare de siguranta este oxigenul, tinut in niste rezerve speciale din portbagaj.

Din pacate chiar si o asemenea bestie poate fi invinsa de o mica bordura - si acest lucru e penibil, insa se mai intampla. Urmariti filmul si o sa vedeti ce a patit masina cand a incercat sa iasa din Ambasa SUA din Dublin

Share

Post A Comment:

1 comments: