Navigation

Cum ne dezghetam masina

Primele masuri pentru o mai usoara dezghetare a masinii pot fi luate înca dinainte cu o zi: stergatoarele ar trebui lasate ridicate, pentru a nu îngheta si a se lipi pe parbriz, iar parbrizul ar putea fi protejat cu o folie speciala, care costa în jur de 40 de lei.


Mai usor este pentru soferii care au un sistem de pornire a motorului prin telecomanda, astfel se poate incepe dezghetarea masinii înca din timp soferul este înca în casa. Sistemul functioneaza si la o distanta de 1.600 de metri, fara a deschide usa masinii si costa în jur de 200 de euro.
Zapada afânata este usor de îndepartat, mai ales cu o matura.

Prima problema o va reprezenta însa deschiderea portierei, lipita de gheata: nu fortati, deoarece s-ar putea sa dezlipiti chederele.
De asemeni, nu folositi apa fierbinte pentru a dezgheta geamurile sau parbrizul: s-ar putea ca acestea sa crape, din cauza socului termic. Cea mai buna si rapida solutie o reprezinta un spray special pentru dezghetarea parbrizului si a încuietorilor masinii, care functioneaza chiar si pâna la -50 de grade Celsius si costa între 17 si 20 de lei. În lipsa acestuia, poate fi folosit alcoolul, o solutie de apa cu otet sau lichid de parbriz special pentru vreme rece, care vor topi gheata de pe încuietori. Aveti însa grija sa nu turnati aceste lichide pe vopseaua masinii, ar putea afecta calitatea acesteia.


Daca ati reusit sa intrati în masina, înainte de a porni motorul, aveti grija ca stergatoarele sa nu fie pornite: vor fi fortate din cauza ghetii si s-ar putea defecta. De asemeni, nu încercati sa deschideti geamurile electrice înghetate, deoarece s-ar putea defecta mecanismul. Dati încalzirea si sistemele de dezaburire al lunetei si al parbrizului la maxim. Duzele aerului conditionat trebuie îndreptate înspre geamuri. Odata ce gheata de pe parbriz s-a mai înmuiat, o puteti îndeparta cu racleta sau, daca nu aveti asa ceva, cu o carte de credit.
Un pachet complet ce va va ajuta sa dezghetati masina cât mai rapid, cu lichid de dezghetare a parbrizului, lichid de spalare a parbrizului pentru temperaturi foarte joase si spray de dezghetare a yalelor costa în jur de 70 de lei.
Share

Post A Comment:

4 comments:

  1. "pachetul complet" - este cel mai bun - sa nu se dea cu apa calda pe masina ... crapa vopseaua sau si mai rau ...

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am confruntat cu problema accesului in masina de cateva ori, in iarna aceasta si nu mai vreau asemena experiente pentru ca mi-a luat zeci de minute bune. Daca esti in intarziere si nu ti-ai acordat timp pentru curatarea masinii de zapada sau gheata te alegi cu nervi si criza mare de timp.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asi vrea si eu sa facem link exchange daca esti de acord.
    Adresa:http://functionare-automobil.blogspot.com/
    Nume: Functionarea Automobilului
    Revin pe blogul tau peste doua zile astept raspuns.Mersi.

    RăspundețiȘtergere