Modele de lux

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Cum ne protejam vopseaua masinii

Vopseaua sau aspectul exterior al masinii este un lucru de care trebuie sa avem grija si nu doar prin prisma look-ului masinii tale. In timp cojirea vopselei poate afecta caroseria masinii ducand in cele din urma la rugina.

Cum putem face fata acestei provocari?

Sfaturile specialistilor ne sunt din nou de mare folos iar produsele de care dispunem in prezent pot fi la indemana oricaruia dintre noi. Un prim aspect in ceea ce priveste intretinerea vopselei il reprezinta ceruirea masinii. Ceruirea masinii constituie un detaliu relevant care pe langa aspectul estetic frumos pe care il confera autovehiculului dumneavoastra, are un rol esential in protectia vopselei masinii impotriva razelor UV, excrementelor de pasare, substantelor chimice.
In acest sens, specialistii recomanda utilizarea cerii naturale, in special la culorile tari de genul rosu sau negru deoarece confera culorii un aspect mai viu. Acest fel de ceara prezinta si un mare dezavantaj, dureaza destul de putin - maxim 2 luni, ceea ce duce in cele din urma la achizitionarea alteia pentru ceruire. Totusi, exista pe piata cerurile sintetice care au o durabilitate ridicata, de pana la 6 luni si aceasta chiar si pe timp de iarna.

Daca doriti sa ceruiti masina este indicat  sa urmati cerintele de mai jos:

1. Ceara trebuie aplicata intotdeauna pe tabla rece.
2. Vopseaua automobilului este necesar sa fie curata si uscata.
3. Aplicarea ei se va face cu un ajutorul unui burete fin in strat foarte subtire pe suprafata tratata. Se va lasa ulterior sa se usuce pana cand se formeaza o pelicula alba, fina si mata.

4. Dupa ceruire, surplusul de ceara se va sterge si se va lustrui folosind un prosop cu microfibre.
5. Daca doriti sa remediati problemele cu zgarieturile inevitabile care apar pe masina e bine de stiut ca primul lucru care trebuie facut este sa va uitati atent la cat de mare este zgarietura. O zgarietura mica  trece neobservata in momentul in care trecem cu  unghia peste ea, daca din pacate zgarietura este ceva mai serioasa este indicat sa folositi un creion cu vopsea corectoare ori sa apelati la un service specializat pe astfel de probleme.
6. Daca va decideti sa rezolvati in mod personal problema zgarieturilor de pe masina dumneavoastra, e bine de stiut faptul ca produsul trebuie aplicat conform instructiunilor de pe ambalajul produsului. Binenteles ca aplicarea produsului protector se va face doar dupa ce va asigurati ca zona ce urmeaza a fi tratata este uscata si mai ales curata. Din cauza faptului ca aceste solutii sunt usor abrazive, ele vor inlatura un strat fin din lacul vopselei si tocmai de aceea, la finalul operatiunii, va recomandam sa aplicati un strat de ceara. Puterea abraziva a solutiei utilizate trebuie sa fie cat mai mica, niciodata sa nu alegeti o solutie care are o putere abraziva ridicata deoarece ea va duce la distrugerea vopselei masinii, ceea ce desigur nu ne dorim.

 Mai trebuie sa tineti cont si de urmatoarele 

 De asemenea trebuie sa aveti grija la pasarele! Daca locul dvs de parcare include si un copac, atunci curatati cat mai repede cu putinta mizaria lasata de simpaticele necuvantatoare. Aceasta este foarte coroziva, in numai cateva zile reusind sa arda lacul si vopseaua si sa ajunga chiar la tabla. Iar de aici pana la aparitia ruginii nu este decat un mic pas.
Iarna este recomandat sa nu spalati masina cu apa calda  pentru ca poate crapa vopseaua de la socul termic. Pe vreme de arsita, daca masina s-a incins la soare, nu aplicati ceara de lustruit, deoarece va veti alege cu pete pe care in mod sigur nu le doreati.
Share

Post A Comment:

3 comments:

  1. Faptul ca "Iarna este recomandat sa nu spalati masina cu apa calda ... ." imi da mie "soc"
    De ce?
    Masina mea, pana iarna trecuta numai asa a fost spalata iarna!
    Am cateva crapaturi si am zis ca asta e ... vopsita prost.
    Se pare ca asta este motivul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca spalati masina cu apa calda se intimpla exact acelasi lucru ca atunci cand beti cald sii pe urma rece. Se nenoroceste smaltul dintilor.
    Nu e din domeniu comparatia insa fenomenul e asemanator cat de cat

    RăspundețiȘtergere