Navigation

Program Raliul Iasului 2012

Raliul Iasului 2012

5-6 octombrie

In perioada 5-6 octombrie 2012 va avea loc Raliul Iasului, eveniment organizat de AS Rally Motor Sport Iasi. Raliul Iasului reprezinta etapa cu numarul VIII din cadrul Campionatului National de Raliuri DUNLOP.

Raliul Iaşului va fi un spectacol automobilistic, la care şi-au anunţat participarea adevărate legende ale sportului pe patru roţi, precum francezul François Delecour, oameni de afaceri, cum ar fi grecul Stefanos Theocharopoulos, ba chiar şi un echipaj din Hong-Kong!


Printre cele 49 de echipaje care vor parcurge cei 407,67 km ai Raliului Iaşului se numără şi cele conduse de piloţi ca Valentin Porcişteanu, Campion Naţional Absolut de Raliuri în 2011, Adrian Răspopa, triplu campion la grupa A, Marco Tempestini, multiplu Campion Naţional al Italiei sau Gergo Szabo, Campion Naţiona`l Absolut de Raliuri în 2009 şi 2012.

Program Raliul Iasului 2012

Prima zi – 5 octombrie 2012

Startul se va da din fata Primariei Iasi, pentru prima zi, vineri 5 octombrie, la ora 13, pe un traseu ce va insuma 141, 30 km. Dupa proba superspeciala ”Rapa Galbena” ce va avea loc de la ora 17.00 , de la 20:05, se va desfasura proba speciala de noapte pe macadam “Quattro Ruote” intre satele Paun si Poieni, in apropierea municipiului Iasi.
TVR Iasi va transmite in direct proba superspeciala de la Rapa Galbena incepand cu ora 17.00!

A doua zi – 6 octombrie 2012

Sambata, startul se va da la ora 9,30, pe un traseu ce va insuma 190, 86 km.
Vezi programul complet.

Modificari de ultima ora

  • Ca urmare a deciziei Primariei Municipiului Iasi, din data de 01.12.2012, de schimbare a amplasamentului Parcului de Service noua locatie este pe Esplanada Palatului Culturii, Piata Palatului Nr.1, Iasi.
  • Intrucit exista imposibilitati de comunicare si cooperare intre ROMSILVA SA si constructorul pentru reabilitarea DF Hadimbu ( PS 1 Cioca Boca ) , SC. AXICON SRL din Suceava , si care in acest fel, conduc la imposibilitatea asigurarii securitatii treseului probei speciale, PS 1, 8 se anuleaza, traseul si planul orar urmind a fi modificat , conform “TRASEU SI PLAN ORAR MODIFICAT” , denumirea si numeroatarea CO si PS initiale, primind o noua denumire si numerotare.
Configuratia traseului 2012.RALIUL IASULUI – DUNLOP se modifica si este urmatoarea :
- Total km. = 365,12 km
- Probe speciale = 10
- Lungimea probelor speciale = 117,60 km
- Procentaj probe speciale din total = 32,21 %
Organizatorii isi cer scuze concurentilor pentru modificarile survenite, acestea nedatorindu-se vointei acestora si fiind operate exclusiv pentru securitatea concurentilor, arbitrilor si a publicului spectator.
Share

Post A Comment:

2 comments:

  1. Am avut norocul sa fiu si eu prezent la Raliul Iasiului din acest an si pot spune ca a fost un spectacol adevarat si cu siguranta o sa mai vin si la anu.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am participat si a fost super tare, mai vrem evenimente de genul asta in IASI:D

    RăspundețiȘtergere