Modele de lux

Archive

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

De unde vine numele de Mercedes


In 1897, omul de afaceri Emil Jellinek, un austriac stabilit la Nisa, a cumpărat o mașină de la fabrica Daimler din Cannstatt, Germania. La intoarcerea sa pe riviera franceză, mașina sa sport Daimler Phoenix a făcut atâta senzație încât s-a decis să participe la concursul local, cu numele fiicei sale “Mercedes”, nume care în spaniola  inseamnă „grație“.

Emil Jellinek a mai comandat încă 36 de mașini, dar și-a asigurat și franciza pentru a le vinde în alte câteva țări, Gottlieb Daimler fiind de acord să fie vândute sub numele “Mercedes”.
Marca “Mercedes” a fost înregistrată după moartea lui Daimler, în 1900, iar steaua în 3 colturi a devenit marcă înregistrată. Daimler a desenat odată emblema pe o carte postală către soția sa, steaua simbolizand creșterea afacerii în transporturi pe pământ, pe mare și în aer.
In 1916, i-a fost adăugat cercul, care încadra steaua și includea totodată numele DMG sau, alternativ, Mercedes și patru stele mai mici.
După primul razboi mondial companiile lui Daimler și Benz au lucrat împreună, făcându-și în general reclamă pe aceleași afișe. S-au amestecat în 1926, combinând cununa de lauri cu steaua în 3 colțuri ca marcă înregistrată.
 Evolutia siglei Mercedes
In mod interesant, cu toate că Gottlieb Daimler și Karl Benz au fost doi dintre pionierii majori în industria de automobile, probabil nu s-au întâlnit niciodată, cu toate că trăiau la numai 100 km unul de altul, în Germania. Daimler a murit în 1900, Daimler-Benz fuzionând în 1926.
Share

Post A Comment:

0 comments: