Modele de lux

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Actele de care avem nevoie pentru a preschimba carnetul de conducere emis in alte state


Pentru a va schimba carnetul de conducere care a fost emis in alt stat aveti nevoie de urmatoarele acte:
1. Cerere de preschimbare a permisului din care sa rezulte explicit, pentru ce categorii / subcategorii corespondente celor romanesti, se solicita preschimbarea.
2. Permisul de conducere strain, in original si copie, precum si traducerea legalizata in limba romana a acestuia.
3. Documentul de identitate al solicitantului in original si copie, respectiv; pasaportul si permisul de sedere temporara sau, dupa caz permisul de sedere permanenta, in Romania, in cazul cetatenilor straini.
4. Pasaportul, cartea de identitate provizorie. buletinul sau cartea de identitate, in cazul cetatenilor romani.
5. Fisa detinatorului de permis, completata prin dactilografiere, care sa aiba atasata in spatiul special destinat o fotografie color 3x4 cm sau 4x5 cm, de data recenta semnata de solicitant cu pix de culoare neagra in spatiul special destinat.


6. Fisa medicala completata de o unitate de asistenta medicala ambulatorie de specialitate incheiata cu concluzia "apt conducator auto", cu precizarea categoriei / categoriilor pentru care solicitantul este apt de a conduce autovehicule, precum si a eventualelor restrictii medicale ce vor fi mentionate in pemisul de conduces preschimbat.fisa are valabililate un an de zile de la data eliberarii.
7. Certificatul de cazier judiciar solicitat pentru motivul preschimbare permis de conducere. Din cuprinsul acestui document nu trebuie sa rezulte vreo mentiune referioare la condamnare prin hotarare judecatoreasca ramasa defintiva pentru infractiunile nominalizate in art. 24 alin.2din OUG nr 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, astfel cum a fost aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.49/2006 si oug nr.63/2006 respectiv: infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice; omor; lovire ori vatamare cauzatoare de moarte: vatamare corporala grava; furtul unui autovehicul cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 alin.l. respectiv: au trecut 6 luni de la data expirarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca; a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarii executari pedepsei sub supraveghere; a intervenit amnistia; interzicerea dreptului de a exrcita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule a expirat sau a fost revocata.
8. Declaratia notariala pe propria raspundere a solicitantului din care sa rezulte ca permisul de conducere depus la preschimbare este autentic, ca titularul acestuia nu mai poseda alt permis de conducere national romanesc ori strain ori un duplicat al acestuia ca nu a declarat pierderea sau furtul acestuia la organele emitente sau la alte autoritati, precum si faptul ca nu i sa anulat sau suspendat dreptul de a conduce.
9. Dovada achitarii taxelor, prevazute de lege aferente preschimbarii permisului de conducere.
Persoanele care, nu se pot prezenta personal la serviciile publice comunitare, pot depune cererile prin mandatar cu procura speciala, autennficata in tara de notarul public sau in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficile consu are ale Romaniei prezentand si celelalte documente enumerate mai sus
Pentru preschimbarea permiselor de conducere straine ale membrilor misiunilor diplomatice si oficiilor consulare straine, ale corespondentilor de presa straini, precum si a reprezentantilor organizatiilor economice culturale si ale altor asemenea organizatii straine, cu statut diplomatic, acreditati in Romania, vor fi preschimbate, cu toate categoriile inscrise in acesta, indiferent de statul emitent prezentand pe langa documentele enumerate mai sus(cu exceptia cazierului judiciar si a declaratiei notariale) si documentul de identitate in original si copie, respectiv pasaport diplomatic si carte de identitate eliberata de Ministerul Afacerilor Externe sau, dupa caz, pasaport de serviciu si carte de identitate eliberata de Ministerul Afacerilor Externe.
Share

Post A Comment:

3 comments:

  1. Scuze ca raspund de abia acum dar l-am ajutat MULT pe Mosu' si timpul online foarte putin. Da doresc un schimb de linkuri linkul meu ROBERT CODESCU'S BLOG cu adresa http://www.robertcodescu.blogspot.com acum astept cerintele pentru linkul dumneavoastra !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata ti-am pus link-ul! Titlu = TotulPeDos JapKa Blog, Link = http://totulpedos.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos blog felicitari , uite-l si pe al meu http://anti-tristete.blogspot.com ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere