Modele de lux

Archive

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Legea privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere

Legea nr. 129/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de inchiriere a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 396 și a intrat în vigoare din 8 iunie.
Gata cu autostopul din iunie 2015
Conform actului normativ, transportul în regim de taxi si transportul în regim de inchiriere se realizează numai de către transportatorii autorizați care dețin autorizații taxi valabile - în cazul transportului în regim de taxi - sau copii conforme cu normele valabile - în cazul transportului în regim de închiriere -, eliberate în condițiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit.



 

De asemenea, este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fără a deține, după caz, autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă.
Tot noul act normativ stipulează că este interzis și transportul public contra-cost de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deține autorizație taxi ori altă autorizație valabilă.

Persoanele fizice sau juridice care efectuează, în mod repetat, transport public contra-cost de persoane sau de mărfuri, fără să respecte regulile de mai sus, pot fi sancționate cu amenzi cuprinse intre 1.000 și 5.000 de lei.
Share

Post A Comment:

0 comments: